Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Мачу Пикчу крие древни тайни
18.07.2024

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Мачу Пикчу крие древни тайни


Мачу Пикчу – великата загадка на маите


C помощта на въздушно лазерно сканиране група австралийски учени, начело с Демиан Евънс, откриват в горите на Камбоджа древни селища близо до храмовия комплекс Ангкор Ват.

Постройките се намират на платото Кулен. Сред тях са забелязани геомерично равни области, за които се предполага, че са градини. Открити са следи и от сложни водопроводни системи, прокарани с помощта на авангардни за периода технологии.

Изследователите смятат, че древните градове принадлежат на развитата цивилизация на кхмерите, която достига пика на процъфтяването си през XII в., а през XIV век запада. Според учените под влияние на находката ще бъде преразгледано мнението, че кхмерите са мигрирали на юг под натиска на тайците.

Империята на кхмерите е една от загадките на историята и археологията

Съвременните знания в строителството не могат да обяснят създаването на тези удивителни съоръжения.

„Паметниците на строителното изкуство са огромни по размери и представляват образец на високо ниво в сравнение със запазените от древни времена”, пише френският пътешественик Анри Муо.

Официалната наука и историята на изкуството не могат да дадат рационално обяснение на произхода нa тези архитектури шедьоври. Камъните, от които са изградени, са толкова гладки и така плътно иззидани, че се държат без всякакъв разтвор от векове. Със своята хармоничност и величественост много паметници на кхмерите надминават творенията на класическата западна архитектура.

Градовете на Камбоджа не са единствените изгубени градове на планетата, предизвикващи огромния интерес, на специалисти и любители на древности. Един от най-известните такива градове е Мачу Пикчу, разположен на територията на съвременно Перу на височина 2450 м над морското равнище.

Градът е построен от изчезналата цивилизация на инките около 1440 година. През 1532 г. обаче всичките му жители тайнствено изчезват. Същата година на територията на империята на инките нахлуват испанските конкистадори, но те не успяват да се доберат до Мачу Пикчу. Затова причината, поради която е изоставен градът, както и целта, с която е изграден, и досега са неизвестни.

Постройките в Мачу Пикчу са направени от камъни с идеално равна форма и напасвани прецизно един към друг. Според някои специалисти каменните съоръжения и мегалитните стени са създадени от майстори от доисторически цивилизации дълго преди появата на инките. А те просто са се настанили на това място, като са достроили част от града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.