Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Жак Казот - ексцентричният гадател
22.05.2024

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Жак Казот – ексцентричният гадател


Жак Казот е популярен за времето си френски писател, автор на повестта „Влюбеният дявол”

Жак Казот

Има множество сведения,според които Жак Казот сериозно се занимава с алхимия и некромантия. Известният френски историк Лагарп разказва за неговото пророческо изказване, което е останало в паметта на много от съвременниците му.

Това се случва в началото на 1788 г. в един от благородническите салони, където се чуват волнодумни речи, осъждащи религията и монархията, и се водят разговори за предстояща революция. Присъстващият на събирането Жак Казот е възмутен от подобни недомислици и намесвайки се в беседата, казва: „Господа! Ще бъдете удовлетворени. Ще видите тази велика, тази прекрасна революцията, която очаквате. Но знаете ли какви ще са непосредствените й последствия за всекиго от вас, събрани тук?”. И той разказва за съдбата на свободомислещите благородници. Всички ги очаква насилствена смърт – на гилотината, на бесилката или в затвора.

Единствено Лагарп ще преживее страшните събития и ще стане християнин и мистик, което в онези години изглежда невероятно дори за самия предсказател. Казот предрича екзекуцията на кралското семейство и на самия крал, както и собствената си екзекуция. След това се покланя и си тръгва.

В годините на Великата френска революция всички пророчества на Жак Казот се сбъдват с невероятна точност. Самият той е екзекутиран на 24 септември 1799 година заради опита си да спаси краля на Франция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.