Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Иисус Христос и будизъм - една почти безумна хипотеза
13.06.2024

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Иисус Христос и будизъм – една почти безумна хипотеза


В продължение на почти 2000 години хората спорят за произхода и главните жалони в живота на Иисус Христос

Иисус Хриистос
Иисус Христос и будизъм – една почти безумна хипотеза

Едни непоколебимо вярват в божествеността Му, а други смятат, че е най-обикновен човек.

Някои будисти посочват поразителното сходство между ранното християнство и будизма. Според тях това е доказателство, че Иисус е изучавал будизма и дори може би самият е бил монах. По това време будизмът е вече на повече от 500 години, а мисионери будисти се срещат в Александрия и Юдея. Някои аскетични еврейски секти може би са се намирали под влиянието на будистките учения.

Николас Нотович в своя труд „Неизвестният живот на Иисус Христос” твърди, че Иисус прекарва 15 години в Индия (от 14-ата до 29-ата си година). Именно за този период в Библията няма сведения, затова не е известно къде е живял и с какво се е занимавал. По-късно става ясно, че доказателствата на Нотович са изфабрикувани. Въпреки това мнозина продължават да са убедени, че прекалено многото сходства между ученията на Иисус Христос и Буда не са обикновено съвпадение.

Исус казва: „Постъпвайте с другите така, както бихте искали да постъпват с вас”. Буда твърди: „Оценявайте другите като самите себе си”. Могат да се направят и други подобни паралели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.