Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Среброто - металът на магията
02.12.2023

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Среброто – металът на магията


Среброто, наравно със златото, е метал, който човекът започва да използва отпреди векове

%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b1%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be
Среброто и златото се ползват поради това, че и двата се срещат в самороден вид и не се налага да бъдат извличани от руди. От меките започват да правят украшения, амулети, съдове и предмети на култа.

В магията среброто се смята за девствено чист метал, свързан с Луната (покровителка на тайните знания) и енергията ин. Затова сребърните амулети и украшения усилват интуицията на хората, които ги носят. Освен това позитивната изчистваща енергетика на среброто противостои на външните негативни въздействия. Именно затова талисманите и амулетите против уроки най-често се правят от сребро.

Среброто се смята за свещен метал още в Асирия и Вавилон, а през Средновековието към него проявяват огромен интерес алхимиците

Отдавна хората са забелязали и още една особеност: съдовете от този метал пазят притежателя си от болести. Затова сребърните съдове са толкова популярни сред богатите. Именно поради убедеността във високите бактерицидни свойства на метала се появява и старинният обичай на бебето да се подарява сребърна лъжичка при появата на първото му зъбче.

В нетрадиционната медицина колоидното сребро се смята за микроелемент, необходим за нормалната дейност на организма, особено за жлезите с вътрешна секреция, мозъка, черния дроб и костната тъкан. То оказва подмладяващо действие и влияе благотворно на всички физиологични процеси в организма. Но не бива да се прекалява! Не забравяйте, че среброто, както и повечето тежки метали, бавно се извежда от организма и може да се натрупва в него. То лесно прониква в кръвта от стомашно-чревния тракт и се отлага в черния дроб, в кожната покривка, бъбреците, далака, костния мозък, свените на капилярите, ендокринните жлези и в роговицата на окото. Прекаленото натрупване на сребро в организма предизвиква специфичното заболяване аргироза, проявяващо се в изменение цвета на очите, слизестите обвивки и кожата, които придобиват оттенъци от сивкаво-синкаво до аспидносиво.

Аргирозата обаче не е смъртоносна. При това за да се провокира, трябва да се изхитрите да натрупате в организма си цял грам сребро, което е извънредно трудно, тъй като обикновено то постъпва в нищожно малки количества – по около 7 микрограма на денонощие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.