Възрастта на Христос е преломен момент

Възрастта на Христос или има ли криза на 33 години

христос
Възрастта на Христос, на пръв поглед, не зависи от планетарните влияния и въпреки това 33 години е преломен момент. Въпросът е само доколко. Повечето леко и непринудено го преживяват, защото в действителност той е доста благодатен: Слънцето формира -благоприятния аспект секстил – живей и се радвай, твори и раждай, гради дом.

Защо в такъв позитивен момент Христос приема мъченическа смърт? Тя е предопределена от избора, който Синът човешки прави на фаталния праг на тридесетилетието. Именно тогава той започва своята служба пред хората и света.Именно на тридесет приема Кръщението от Йоан Предтеча и последващите три години упорито върви към момента, който едни наричат екзекуция, а самият Спасител смята за най-велико благодеяние. Защото само така Той може да изпълни завета на Отца. Създава световна религия, построява нов храм, подарява надежда на милиарди живи души!

Така че не бива да се страхуваме от кризисните етапи: те ни се дават с цел издигане на ново еволюционно стъпало. А за да влезем в бъдещето, трябва да се простим с миналото. Понякога раздялата е мъчителна, но повярвайте – струва си!

Няма коментари

Добавете коментар