Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Общуването с мъртвите – все още загадка и мистерия
13.06.2024

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Общуването с мъртвите – все още загадка и мистерия


Общуването с мъртвите винаги е привличало любителите на езотеричното и мистериозното

martvite
Някои хора твърдят, че могат да разговарят с починали хора с помощта на специална радиоапаратура.

През 1969 г. в британското градче Джерардс Крос се появява латвийски лекар със солидна колекция от аудиозаписи. Той твърди, че от години изучава възможността за общуване с мъртви и в хода на експериментите успява да установи контакт с Хитлер, Сталин, Мусолини и други известни личности, починали през XX в. Записите (а те са 72 хиляди) съдържат гласове от „онзи“ свят.

Латвиецът се казва Константин Раудив и в експериментите си използва техника, наречена „електронно проектиране на гласа“. Сеансите на общуване с духове се провеждат по следния начин: докторът задава въпроси, които записва с магнетофон. При прослушването на записа през шума и смущенията понякога улавя нещо, напомнящо човешка реч.

Раудив описва резултатите от изследванията си в книга и я занася на свой познат издател – Колин Смит. Смит е заинтригуван, но за да бъде издадена, той трябва да убеди шефа си, че не става дума за измама. С тази цел са организирани няколко сеанса по „общуване с духове“, на които са поканени шефовете на издателството. На един от сеансите успяват да чуят гласа на пианиста Артур Шнабел, с когото някои от присъстващите се познават лично. Книгата излиза на бял свят под названието „Пробив“ и налива масло в огъня на масовото увлечение по спиритизма през втората половина на XX век.

В наши дни от „електронното проектиране на гласове“ се увличат ловците на привидения по цял свят. На тази техника са посветени стотици интернет форуми, където сериозни и образовани хора напълно отговорно разказват за своя опит на „общуване“ с отвъдното.

В своята книга Константин Раудив твърди, че Хитлер разговаря с него на латвийски език. Когато го питат как така – та фюрерът не е знаел латвийски, докторът отговаря, че най-вероятно става дума за кражба на личността. Не е задължително духовете да казват истината – някои биха могли да се представят за известни хора, за да имат възможност да общуват със света на живите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.