Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Как са предвиждали бъдещето в древността?
13.06.2024

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Как са предвиждали бъдещето в древността?


Човекът винаги е бил заинтригуван от възможността да узнае бъдещето си

badeshteto
Затова всяка епоха е имала своите прорицатели. Често от предсказанията зависи съдбата на цели народи и държави.

Най-страховият начин за гадаене е практикуван в древен Египет. Посветените жреци предсказват по вътрешностите на жени и деца. По разположението и цвета на вътрешните органи на убитите жреците предсказват бъдещето.

В Античността много народи заменят този варварски метод с по-хуманен – гадание по вътрешностите на животни. Именно така е предсказана смъртта на Александър Македонски в самия разцвет на неговото могъщество и слава.

В древен Вавилон се заражда гаданието по разположението на небесните тела – праобраз на съвременната астрология.
Например месецът, надничащ иззад облаците по време на гаданието, предвещава победа в битката, а точното предсказване на времето на появата му обещава нещастие.

Другият не по-малко разпространен способ е в подхвърлянето на стрела във въздуха. По положението й, когато падне, се съди за избора на правилен път. По-късно стрелата е заменена от специални магически пръчици, на които се пишат отговори на различни въпроси.

В Персия с голяма популярност се ползва гаданието по огледала. Специално огледало се поставя пред съд с вода, така че в него да се отразява лунната светлина. По силуетите и сенките в огледалото предсказателят тълкува различни събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.