07.07.2022

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Скърбящите хора виждат своите починали близки


Хората, които не спират да тъгуват за своите починали близки ги виждат, не само в съня си

pochinali blizki
Изследователи от Университета в Милано заявяват, че шест от десет скърбящи хора са виждали или чували свои починали близки, но мнозина се стараят да не разказват за това на никого, страхувайки се, че хората ще сметнат, че не са психически нормални.

Според проведено изследване, публикувано в списание Journal of Affective Disorders, 30 до 60% от овдовелите хора виждат починалите си партньори, седящи в старото си кресло, или са чували как мъртвите ги викат. Специалистите твърдят, че съществува високо разпространение на халюцинаторните
преживявания след тежка загуба дори и при хора, които не страдат от психически разстройства.

Тъй като по темата съществуват относително малко на брой изследвания, учените заявяват, че са необходими допълнителни проучвания за изясняване на физиологическия произход на халюцинаторните преживявания.

Халюцинациите могат да наподобяват спомените, с които се сблъскват хора, страдащи от посттравматично стресово разстройство.

Жаклин Хейс от Университета в Рохенптън изучава халюцинаторните явления, като е анкетирала хора от цяла Великобритания, изгубили съпрузи, родители, деца, братя, сестри и приятели. „Хората разказват, че са виждали силуети, чували са гласове, усещали са докосване или миризми – именно това наричаме усещане на присъствие, което не е свързано с някое от петте сетива“, казва тя. И добавя, че е възможно по този начин починалите да търсят прошка за случилото се.

В изследване на Университета в Саутхемптън, обяснявайки халюцинациите на хора, изгубили свои близки, учените не изключват и наличието на феномена живот след смъртта.

В изследване, публикувано през 2014 година, са открити доказателства, че съзнанието може да продължи да съществува още няколко минути след клиничната смърт, което дотогава се смяташе за невъзможно…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.