Зодия и здраве – това е нещо интересно!

Всеки месец, преминавайки от един зодиакален знак в друг, Слънцето активизира влиянието на новия знак върху нашето здраве

zdrave

В периода от 21 март до 19 април, когато Слънцето се движи в знака Овен, са уязвими органите, разположени в главата. Затова трябва хората със слабо зрение и слух, с нарушения в мозъчното кръвообращение, страдащи от чести главоболия, не по-късно от 20 февруари да се заемат с лечение и укрепване на съответните органи, така че през март – април да не се наблюдава влошаване на самочувствието. Освен това всички през март – април трябва да пазят главата, да не пренапрягат очите по време на четене или работа с компютър.

От 20 април до 20 май, когато Слънцето се движи в знака Телец, е уязвимо гърлото. Започвайки от 20 март, трябва да се откажете от лютата, прекалено студена или прекалено гореща храна, за да не предизвикате дразнене на гърлото и да се защитите от всевъзможни
възпалителни и други заболявания в тази област.

От 21 май до 20 юни Слънцето се движи в знака Близнаци. През това време са уязвими белите дробове и нервната система. От 21 април е полезно да започне лечение на съответните заболявания и тяхната профилактика. А докато Слънцето се намира в Близнаци, трябва да се избягват дразнещите фактори и всичко, което вреди на нервната система.

От 21 юни до 22 юли, когато Слънцето се движи в знака Рак, най-чувствителен е стомахът, отслабени са органите на храносмилането, могат да се появят наследствени заболявания.

Още месец преди този период е полезно да се спазва лека (плодова или зеленчукова) диета, да не се употребява храна, дразнеща стомаха, да започне профилактика и лечение на наследствените заболявания и болестите, свързани с органите на храносмилането. В периода на уязвимост на стомаха не бива да се преяжда.

В края на лятото (от 23 юли до 22 август) е уязвима сърдечносъдовата система, тъй като през това време Слънцето се намира в знака Лъв, който отговаря за състоянието на сърцето. За страдащите от заболявания на сърдечносъдовата система е особено важно да започнат да я укрепват през юни, а в периода на преминаване на Слънцето през знака на Лъва да избягват всичко, което предизвиква отрицателни емоции.

Хората, които имат проблеми с червата, трябва да се заемат с лечението им не по-късно от 23 юли, тъй като от 23 август до 22 септември, когато Слънцето преминава през знака Дева, отговарящ коремната кухина, тези органи ще са отслабени.

Няма коментари

Добавете коментар