Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Жените-изкусителки трудно откриват щастието
22.05.2024

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Жените-изкусителки трудно откриват щастието


Два митични разказа за жени-изкусителки, които или развалят щастието, или прекарват целия си живот да го търсят

щастието
Самсон бил митичен герой и лидер на евреите. Той получава от Бога свръхестествена сила. Ангел казва на родителите му, че момчето никога не трябва да се подстригва и бръсне, защото ще изгуби способностите си.

Самсон няколко пъти побеждава враговете на евреите – филистимците, и дори убива лъв с голи ръце. Той изглежда непобедим, но за съжаление, се влюбва в девойката Далила. По заповед на краля на филистимците тя отрязва косите на Самсон, докато спи, и го лишава от силата му. Враговете му избождат очите и Самсон става роб. Макар че не е известно какво се е случило с нея, името на Далила е останало като синоним на опасна съблазнителка.

Истории разказват за сирените, които са дъщери на речното божество Ахел. Имената им означавали красиво лице, красив глас, бяло същество, прекрасна музика и т.н. Както е известно, те предизвикали музикалните музи, но били победени. Наказанието им било да бъдат прогонени на скалистата брегова линия на Южна Италия, където примамвали моряците с вълшебните си песни, а след това ги убивали. Когато Одисеи оставя вълшебницата Цирцея по пътя към дома си, тя го предупреждава за русалките. Затова Одисеи кара мъжете от екипажа си да си запушат ушите с восък, когато минават покрай бреговете, където живеят тези същества.

Одисеи пожелава да чуе песента на сирените, затова заповядва да го вържат за мачтата. Макар че сирените го молят да спре, Одисеи и моряците му успяват да се спасят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.