Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Учените доказаха съществуването на феномена ясновидство
12.06.2024

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Учените доказаха съществуването на феномена ясновидство


Научно доказаха съществуването на феномена ясновидство

wanga
Специалисти от Московския държавен университет са провели сензационни експерименти, по време на които хора са видели бъдещи събития. Това означава, че феноменалните способности на Нострадамус, Ванга и т.н. не са измислица и че действително хората могат да „надникнат“ в бъдещето.

За съществуването на пророческа дарба сериозните учени заговарят още през 2010 година, когато авторитетното издание „Списание за личността и социалната психология“ след множество експертизи все пак приема за публикуване статия за… ясновидството. Това става своего рода признание за това, че феноменът не трябва да се разглежда като мракобесие, а трябва да бъде изучаван.

Авторът на статията -психологът Дарил Бам от Корнейския университет, описва експериментите, които провежда в продължение на 8 години. И прави извода, че човек е способен да предвижда бъдещето и върху поведението му влияят събития, които все още не са се случили.

В изследванията на Бам участват повече от 1000 доброволци. За основа той взема известен експеримент, потвърждаващ съществуването на т.нар. прайминг. На участника се показва радваща очите картина – например зелена ливада с бели козички. Но преди това на екрана се появява отрицателно оцветена дума – например „гадост“. В следващата серия експерименти радостните картини се предшестват от „хубави“ думи, като „красота“, „прелест“.

Реакцията: повечето доброволци след „лошите“ думи имат нужда от много повече време, за да определят изображението като приятно. А след „добрите“ – съответно по-малко. Именно това е праймингът – или т.нар. преднастройка, призната от психолозите.

Дарил Бам прави обратния експеримент. Пред доброволци отначало показват различни картини, които също трябва да оценят емоционално. И едва след това на екрана се появява дума – „добра“ или „лоша“.

Както и в предишния експеримент част от доброволците имат нужда от повече време, за да признаят картината за приятна, други – по-малко. Къде е чудото? На първите – които не бързат с оценките си, след това обикновено им се падат „лоши“ думи. Те сякаш влияят върху предшестващата ги оценка. Излиза, че събития от бъдещето управляват това, което се случва в настоящето!?

В друг експеримент на доброволци показвали лист с множество думи. След час ги карали да си ги спомнят и да ги запишат. Естествено, далеч не всички успявали. Експериментът завършвал с това, че на доброволците се предлагало да напечатат няколко
произволно думи от първия списък. И се оказало, че те си спомнят по-бързо напечатаните думи.

Ако съвпаденията са случайни, то повтарящите се един след друг експерименти биха дали резултат 50 на 50. Именно това се получава, ако дълго хвърляте монета, за да видите какво ще се падне – ези или тура. А изследователят получил друго: 53,1 на 46,9. В неговите експерименти процентът на съвпаденията – 53,1 (например приятна картина – забавена оценка – „лоша“ дума), показва съществуването на феномена ясновидство. Това означава 3 процента чудо. Съвсем не е малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.