07.12.2022

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Чудните магични свойства на въглените


Освен огъня, някога, в древността хората почитали и магичните свойства на въглените

vaglenite
Вярвали, че те са символ на огъня и следователно носят щастие и защитават.
В Шотландия въглен е един от даровете за щастие, който трябва да носи първият новогодишен гост. Ако човекът, който би изпълнил тази роля, не дойде, то главата на семейството трябва сам да донесе малко въглени на сутринта на Нова година. Трябва да ги внесе през входната врата и непременно отвън. Затова хората често приготвят купчина въглени пред входните си врати. Този обред е призван да донесена семейството благополучие през цялата година.

Обикновено се смята за добра поличба да се намери въглен на пътя. Върху него трябва да се плюе, да се хвърли през лявото рамо и да се върви по целия път, без да се поглежда назад. В този случай намисленото желание обезателно ще се изпълни. Ако оставите без внимание лежащия на земята въглен, ще оставите щастието си на пътя.

В някои страни случайно намерените или подарени парчета въглен се носят като талисмани. Войниците често вземат със себе си парче въглен, за да оцелеят в боя, а крадците – за да не бъдат заловени. По признание на служители на Скотланд Ярд това суеверие е било широко разпространено сред обирджиите в края на деветнадесети век.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.