07.07.2022

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Привидения се появяват след насилствена смърт


Привидения и призраци – историите за тях все още будят почуда

prividenia
Въз основа на изучаването на 337 случая, при които хора се сблъскват с привидения, изследователи стигат до извода, че забелязаните призраци са предимно на мъже, починали от насилствена смърт. При това, ако човекът е бил убит, призракът му се появява на непознат и обратното – ако е напуснал този свят по естествен път, покойният посещава свой приятел или член на семейството си.

Доктор Ерлендур Харалдсон – психолог от Университета на Исландия, се среща с очевидци на появата на привидения. Той сверява информацията си с официалната статистика, за да изясни обстоятелствата около смъртта на тези хора. Оказва се, че всички случаи, които изучава Харалдсон, са станали в Исландия. Но той цитира и друго свое изследване, според което 25% от жителите на Западна Европа и 30% от американците са срещали привидения.

Доктор Харалдсон пише: „Необичайното е, че повечето призраци (67%) са от мъжки пол. Това потвърждават свидетелите (както мъже; така и жени) чрез личния си опит на срещи с душите на починали. Тази статистика кореспондира с резултатите от наше предишно изследване, според което 77% от двата пола са виждали предимно призраци на мъже.

В 80 на сто от слу-чаите причината за смъртта е потвърдена от официални отчети. От тях 30% са случаите на насилствена смърт. Този процент е почти четири пъти по-висок от средните показатели на насилствена смърт в Исландия.

Други изследователи също установяват подобна закономерност. Доктор Ян Стивънсън – психолог от Университета във Вирджиния, анализира 314 случая на поява на привидения, които описва в книгата си „Призраците на живите“ в съавторство с Едмънд Харни, Фредерик Майерс и франк Подмор. Доктор Стивънсън открива, че когато причината за смъртта е известна, то в 28% от случаите тя е настъпила в резултат на въздействието на външни фактори върху човека.

Известност на д-р Стивънсън носят неговите изследвания в областта на реинкарна-цията. Неговият последовател в това поприще д-р Джим Такър също установява преобладаването на насилствена смърт сред мъжете, в случаите, когато хора си спомнят свои минали животи.

Такър изучава хиляди свидетелства на деца, които помнят какво се
е случило с тях в предишното им съществуване. Приблизително 70% процента от тях са момчета. Обикновено децата помнят, че са били от същия пол като в сегашния си живот.

Оказва се, че повечето разкази за минали съществувания са истории за мъже, починали от насилствена смърт. След като сверява данните с официалната статистика в САЩ, д-р Такър открива, че около две трети от загиналите от противоестествена смърт са мъже, което съответства на спомените за минали прераждания…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.