23.05.2022

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Хелън Дънкан – необикновената съдба на един велик медиум


Хелън Виктория Дънкан е последната официално призната вещица, осъдена във Великобритания през 1956 година

Хелън Виктория Дънкан
Именно скоропостижната й кончина става причина за отмяната на Закона за вещерството.

Животът и съдбата на Дънкан и досега предизвикват въпроси. От нея се страхували, ненавиждали я, смятали я за мошеничка и в същото време хиляди се опитвали да попаднат на сеанс при нея.

Безсмислено е да се отричат необикновените й и плашещи способности. Хелън Дънкан е родена в Шотландия през 1897 г., талантът й се разкрива още на седем години, когато тя започва „да общува с духове“. Родителите й крият странното поведение на дъщеря си, страхувайки се от осъждането на обществото. Но в църковното училище, където учи момиченцето, узнават за дарованието й и именно там тя получава прозвището си Адската Хел.

Когато пораства, Дънкан се омъжва за бивш военен и ражда шест деца. Лошото здраве на мъжа й и материалните затруднения я подтикват да използва таланта си, за да може да издържа семейството си. Така се появява един от най-силните медиуми в света. Бързо плъзват слуховете за силната ясновидка и на спиритичните сеанси на Дънкан се образуват огромни опашки. Най-удивителният и необясним феномен е сгъстената ектоплазма (субстанция с бял цвят и рязък мирис на озон), която се появява от устата на Адската Хел.

Ектоплазмата може да имитира лични вещи на фантома, на духа, викан от медиума.
Проблемите на Хелън Дънкан започват, след като по време на поредния сеанс тя съобщава секретна информация, която крият властите на страната. Става дума за потънал кораб на кралския флот и загиналия му екипаж. През януари 1944 г. от тайните служби арестуват
Хелън с обвинение в шпионаж. Независимо че свидетелските показания потвърждават свръхестествените й способности, съдът я осъжда на 9 масеца затвор като „в§щйца шпионин“.

Но и след като излежава присъдата си, полицаите не оставят Дънкан на мира.

Опитвайки се да я уличат в мошеничество, те постоянно нахлуват по време на спиритичните й сеанси, опитвайки се да открият атрибутиката и костюмите на призраците, но безуспешно. Тогава е решено да се изфабрикува дело против медиума, представляващ „заплаха за националната сигурност“ с помощта на закона от 1735 година – Акт за магьосничеството на крал Джордж II. След дълго разследване през 1955 г. тя отново е арестувана. Няколко месеца по-късно тялото на Хелън Дънкън е открито на пода на затворническата килия със силни изгаряния по кожата, предизвикани от агресивната реакция на ектоплазмата. Именно те са посочени като причина за смъртта й.

Независимо от множеството протести на роднини на Хелън Дънкан и на специалисти по изучаване на паранормални явления, талантливият медиум все още не е реабилитиран. Това, че през XX век човек е осъден по закона за „магьосничеството“, все още предизвиква шок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.