сб. мар. 28th, 2020

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците

Смъртта не е краят! Смъртта е едно ново началоВсички езотерични, тайни или окултни учения говорят за това

смъртта
Трябва само да се вслушаме в гласа на своята интуиция, която общува с нас чрез мисли, чувства и усещания, които нямат нужда от доказателства.

Един от основните постулати в кабалата гласи: „Смърт няма и човек никога не напуска пределите на вселенския живот. Тези, които смятаме за мъртви, все още живеят в нас, както ние живеем в тях. Колкото повече човекът живее за своя ближен, толкова по-малко трябва да се страхува от смъртта“. Единствено от самия човек и неговото възприятие зависи какви ще бъдат неговото настояще и бъдеще – призрачни и ужасни или истински и радостно удовлетворени, отразяващи огледалната мъдрост.

Със силите на смъртта у нас едновременно влизат и сили, пробуждащи нашето съзнание. Именно те ни „дишат“ в гърба, като подтикват уморените и примирените. А тези, които са готови да вървят по-нататък, трябва да осъзнаят, че „няма смърт, а има забвение на Реалността“.
Има само една реалност и това е реалността на Истината -истината, която расте и трябва да се защитава зад стени, под различна форма, за да могат да я почувстват гъсеницата или човекът, а след това да изгрее със собствено слънце, когато се разперват крилата на великото „Аз“. Това велико „Аз“ е нашата Душа, рееща се в поднебесието на Духа. Тя жадува пробуждането на външното и съединяването с истинската вътрешна същност на човека. Защото, когато човекът не се е събудил в дневния живот, тогава смъртта за него е сън на мълчанието, естествено разрушаващ тялото.

Бхагавад гита („Песента на Бога“) гласи: „Както душата се преселва от детското тяло в юношеското, а от него в старческото, така и при смъртта тя преминава в друго тяло. Тези изменения не безпокоят онзи, който е осъзнал своята духовна природа. С новото тяло ние получаваме нова възможност да страдаме и да се наслаждаваме в зависимост от нашата дейност в предишния живот“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.