Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Преселение на душата - възможно ли е?
13.04.2024

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Преселение на душата – възможно ли е?


Миналите животи са свързани със състоянието на душата


Един от първите учени-който сериозно се заинтересува от възможността човекът да помни събития, случили се дълго преди раждането му, е Карл Юнг. Като последовател на Фройд, който смята, че решението на всички проблеми на човека може да се намери в детството му, Карл Юнг отива още по-далеч и предполага, че всеки от нас притежава генетична памет.

В нея са записани действията и преживяванията на всичките ни предци и именно те влияят върху поведението ни. При това знаменитият психиатър твърди, че добре помни как е живял през XVIII век в тялото на свой предтеча – провинциален лекар.

Следващият етап в изследванията може да се отнесе към 70-те години на XX век, когато учените започват активно да изучават феномена „ксеноглосия” – способността на човека внезапно да проговаря на езици, които никога не е изучавал. Като интересното е, че това могат да бъдат както съвременни, така и „мъртви” езици, на които са говорели отдавна изчезнали народи.

В същото време редица учени правят изследвания, чиято цел е да узнаят кога намиращото се в утробата дете започва да възприема заобикалящия го свят. Участниците в експериментите са въвеждани в хипнотично състояние, когато се проверява доколко дълбоко могат да се потопят в спомените си. Какво е удивлението на учените, когато става ясно, че човек не само може да помни момента на своето зачатие, но и какъв е бил в свой минал живот.

Но за най-авторитетни в областта на реинкарнацията се смятат изследванията на Йън Стивънсън

В трудовете си той събира и проверява повече от 200 случая на спомени за минали животи. Известният изследовател обаче стига до мнението, че възрастните много често бъркат реалните въплъщения с т.нар. ефект дежавю, когато човек възприема известни му сведения като собствените си спомени. Неслучайно много жени смятат, че в минал живот са били, ако не египетски царици, то най-малкото придворни дами на френската кралица.

Основавайки се на такива наблюдения, Стивънсън отделя специално внимание на децата

В книгите му са събрани описанията на десетки случаи, когато деца попадайки за първи път на някое място, точно описва как е изглеждало преди и дори откриват тайници с ценности. Разпознават членове на семейството, в което с живели някога, съобщава сведения, които не би могъл да знае никой друг, още по-малко дете.

По-късно друг учен Джим Такър, структурир изследванията на Стивънсъ и ги допълва със свои. То установява, че в над 70 н сто от случаите на реинкарнация предишните спомени са свързани с насилствена или внезапна смърт. При това средната възраст на загиналите не превишава 28 години. Освен това отбелязва, че около 20% от децата имат по тялото с белези или родилни петна свързани с начина, по който са загинали в миналия живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.