пн. сеп. 28th, 2020

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците

Предсказанията от Древността, които изумяватВ древна Гърция с особена популярност се ползват предсказанията на делфийския оракул в Храма на Аполон

predskazaniata
Храмът е изграден на място на пукнатина в скалата, от която се издигат отровни изпарения/Жреците в храма изслушват въпроса, дъвчат свещените листа на лавровото дърво и вдишват газовете. След това изпадат в транс и започват да пророчестват. С времето предсказанията на оракула се превръщат в доходен бизнес, жреците започват да дават все по-мъгляви отговори, като често ги формулират според желанието на клиента. Така предсказанията се лишават от ореола на мистика и откровение.

Не по-малка популярност имат и предсказанията в древен Рим по полета на птиците и небесните явления. Без съветите на жреците не се взима нито едно важно държавно решение.

Най-забавно е предсказанието по поведението на свещените кокошки. По време на война римската армия е съпровождана от обоз с кокошки. Когато трябва да се узнае изходът от дадено сражение, жрецът сипва на птиците зърно. Ако го кълват с удоволствие, това предвещава успех; ако откажат храната – предстои поражение. Вярата в това предсказание е толкова голяма, че няколко кокошки могат да спрат и дори да обърнат в бягство римските легиони.

С голяма популярност се ползват гаданията и в Индия. Един от най-красивите гадателни ритуали е върху малък плот да се постави запален светилник и да се пусне да плува по река или в океана. Колкото по-дълго остане на повърхността, толкова по-благосклонна към гадаещия е фортуна. Този обред се провежда в средата на октомври по време на празника в чест на богинята на красотата, радостта и благополучието Лакшми.

В Япония най-древният метод за гадаене е по еленова лопатка. Тя се нагрява над огъня и по характерните звуци и пращене, издавани от костта, се правят предсказания.

Много видове гадания завинаги са изгубени в миналото заедно с гибелта на цивилизациите, но някои са оцелели до наши дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.