Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Могат ли сънищата да предсказват бъдещето?
09.06.2023

Магда: ясновидство, хороскопи

Известната глухоняма ясновидка Магда вече дава отговори и персонално, а не само от страниците на вестниците


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zdrasssz/magdaonline.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Могат ли сънищата да предсказват бъдещето?


Сънищата винаги са били обект на много научни експерименти

сънища
Учените от Московския държавен университет провеждат интересни опити. Идеята обяснява инженерът, заслужил изобретател на Русия и служител от военната катедра на МДУ Евгений Родимин: „Вероятно мнозина са забелязали една странност, която често се случва в нашите сънища. Например сънувате, че разговаряте с някого. Изведнъж събеседникът ви изтичва от помещението и силно хлопва вратата. Вие се събуждате от звука и откривате, че някой от семейството ви силно е захлопнал вратата в жилището ви. Или друг пример: насън сядате зад волана на автомобил, завъртате ключа и… се събуждате от звука на мотора. А навън в същото време се приближава боклукчийският камион. Примерите са много. Излиза, че събитието – захлопване, шум на двигателя, все още не се е случило, а мозъкът ви вече го е вписал в сюжета на съня, тоест знае за него. Именно този феномен ме заинтригува и реших да си го изясня, като използвах спящи доброволци“.

Известно е, че сънуваме по време на фазите на „бърз сън“, които продължават 10 – 20 минути, редувайки се с фази на „бавен сън“, когато нищо не сънуваме. В минутите на „бърз сън“ се наблюдава повишена мозъчна активност. В експеримента доброволците са контролирани с помощта на електроенцефалограф. При настъпване на фазата на „бързия сън“ спящите са събуждани и веднага трябва да диктуват за протокола какво са сънували.

Фокусът се състои в това, че точно 30 секунди, след като човекът е обхванат от „бързия сън“, с помощта на генератор на случайни числа се включва звуков генератор. Той възпроизвежда или пляскане, или шум на течаща вода. Нито доброволецът, нито експериментаторът знаят предварително какъв звук ще бъде възпоризведен.

Резултатите: в 58 процента от случаите участниците в експеримента демонстрират пророческа дарба. Преди пляскане те сънуват сцени с взривове, преследване със стрелба, трясък от падащо дърво, падане на книги на пода. Когато се възпроизвежда шум от вода, сънуват водопади, буря в морето, дъжд.

Експериментът дава основание да се твърди, че мозъкът на спящия човек е чувствителен към сигнали, носещи информация от бъдещето.

Още през 70-те години известният професор и астрофизик Николай Козирев смята, че миналото, настоящето и бъдещето са нещо като кинофилм. Обикновено виждаме момента, който се проектира на екрана. Но изображението на всички сцени присъства на кинолентата. И може би понякога получаваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.